Rundt om i hjemmet ditt har du ulike dingser som går på batterier. Dette kan blant annet være fjernkontrollen til TV-en, hodelykten du bruker når du skal gå tur med hunder i mørket eller røykvarsleren din. Hver eneste ting som bruker batterier, bruker som regel ikke det samme batteriet. Handler du batterier på nett finner du et godt utvalg på nett.

Ulike batterityper

På nett vil du finne flere type batterier i ulike prisklasser og med ulik kapasitet. Utvalget er som oftest større på nett enn i fysisk butikk. På nett vil du i tillegg få tilgang til spesialbatterier som for eksempel PC-batterier og mobil-batterier som er tilpasset din PC og mobil. Kjøper du disse batteriene på nett kan du selv skifte dem ved behov.

Oppladbare batterier eller engangsbatterier?

Når du kjøper batterier, spesielt alkaliske, skal du velge oppladbare batterier eller engangsbatterier? Dette er ofte et spørsmål som dukker opp hos forbrukerne. Det finnes fordeler og ulemper ved begge valg. Velger du oppladbare batterier kan du bruke batteriene flere ganger og på den måten sparer du miljøet. Du er derimot avhengig av å kunne lade opp batteriene når de er tomme. Dette er noe som kan komme svært uheldig ut om du befinner deg et sted uten strøm. Det er her engangsbatteriene har en fordel.