Alle foreldre vet hvor viktig det er for barna at de har et sted de kan leke og kose seg. Det finnes mye barna kan gjøre inne, men det er også viktig at barn får frisk luft og aktivitet utendørs. Det kan være et slit å få barna ut, men dersom de har en lekeplass å gå til kan alt slitet fort bli en lek i stedet.

Trygge rammer

Spesielt i skolene legges det nå vekt på at barn skal drive med fysisk aktivitet. Det er imidlertid viktig at barna også har mulighet for bevegelse og lek etter skoletid og i ferier, og hva er vel bedre enn en lekeplass og en lekestue i hagen som barna kan nyte til det fulle? Det høres kanskje tungvint ut å lage en lekeplass, men det trenger ikke være så vanskelig. Pass på at lekeplassen er et trygt sted for barna og sett opp gjerder ved eventuelle farer som bekker, trafikkerte veier og liknende. Dette gjør at du kan sende barna ut, uten å bekymre deg for sikkerheten.

Lekestue

Når lekeplassen er klar, kan det også være lurt å investere i en lekestue. På den måten har barna et fristed også når det regner og er kaldt, så unngår de å sitte inne på rommet sitt dag ut og dag inn. Lekestua kan gjerne bygges selv, men dersom prosessen virker lang finnes det også ferdige løsninger. Noen av alternativene er allerede ferdigmalte, mens andre kan males selv, akkurat slik du eller barna foretrekker.

Lekeapparater

Dersom du ønsker at barna skal få mest mulig utbytte av lekeplassen anbefales det at de også får tilgang til lekeapparater. Disse er med på å styrke barnas motorikk, balanse og styrke – barna får altså mye ut av tiden de tilbringer utendørs. Når lekeplassen er helt ferdig kan barna løpe ut til sin nye hage, og du kan nyte en god kopp kaffe mens barna leker og holder seg i fysisk aktivitet.